ESET NOD32 Robot

Awards en certificeringen

De producten van ESET zijn gecertificeerd en beloond met awards door de hieronder vermelde onafhankelijke gerenommeerde instituten. Onderop de pagina staat een link naar het totaal overzicht van alle testen en awards.

Virus Bulletin

is een onafhankelijk testinstituut gevestigd in 1989 in Oxfordshire Engeland. Vanaf 1998 test VB tussen de 12 en 60 antivirusproducten circa 4 maal per jaar op verschillende platvormen. Als een product slaagt ontvangt het een zogenaamde VB100 award. ESET NOD32 heeft de meeste awards van alle producten (79 op 1 mei 2013). Sophos 67,  Kaspersky 60 en Symantec (Norton) samen met Norman 56. Op de site van Virus Bulletin kunt u alle testen en testmethoden nalezen (gratis registratie verplicht).

AV-Comparatives

is een onafhankelijk testinstituut (non-profit) en gevestigd in Oostenrijk en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het Innsbrucker Kompetenzzentrum en de Computernotdienst eveneens gevestigd in Innsbruck. Viermaal per jaar test AV-Comparatives ongeveer 20 antivirusproducten zowel on-demand als restrospective. In 2006 en 2007 heeft NOD32 4 maal de hoogste waardering (advanced+ =100%) behaald en is door AV-Comparatives uitgeroepen tot "overall" winnaar van 2006 en 2007. Ook hier geldt, ESET NOD32 heeft de meeste geslaagde tests (79 op 1 mei 2013) en nagenoeg altijd de allerhoogste gradatie (3 sterren). Op de site van AV-Comparatives kunt u alle testen en testmethoden nalezen.

AV-Test

is een gerenommeerd onafhankelijke Duitse internetprovider met 15 jaar ervaring in antivirus testen en werkt samen met TÜV Saarland group. De testen worden niet zelf gepubliceerd maar dat wordt overgelaten aan bekende media. Regelmatig worden er circa 20 antivirusproducten getest. Op de site van AV-test kunt u lezen wat zij doen.

CheckVir

is een onafhankelijk Hongaars testinstituut gestart door het Hongaarse Ministerie van Onderwijs, Onderzoek en Ontwikkeling en het Ministerie voor Informatica en Communicatie. CheckVir test maandelijks een aantal (6-8) antivirusproducten op een XP Home of XP Pro platvorm. Daar er maar weinig producten meedoen en deze lijst veel wisselt, zou het meenemen van dit resultaat een te groot stempel drukken op het uiteindelijke overzicht. In de totalen is de test op de site van Softbrix (zie onderop) dus niet meegenomen. CheckVir is per januari 2009 gestopt met testen. Op de site van CheckVir kunt u lezen op welke wijze zij de testen uitvoeren.

ISCA Labs

gevestigd in Mechanicsburg Amerika en is een onafhankelijk test- en certificeringinstituut. Elk gerenommeerd product laat haar product hier certificeren. ESET NOD32 is gecertificeerd. Op de site van ISCA Labs kunt u lezen welke software er gecertificeerd is.

West Coast Labs

is een onafhankelijk test- en certificeringinstituut (privébezit met € 400 miljoen omzet) met vestigingen in Amerika, India en Engeland. ESET NOD32 is gecertificeerd. Op de site van West Coast Labs kunt u lezen welke software er gecertificeerd is.

Hoeveel tests heeft ESET NOD32 al behaald en hoe doet de concurrentie het?

Op onze bedrijfssite houden wij al de tests bij vanaf 1998. ESET NOD32 Antivirus heeft de meeste awards van alle antivirusproducten. Hier kunt u een overzicht zien van alle testen vanaf 1998 tot en met nu.

En nog veel meer

Het aantal binnenlandse en buitenlandse awards en certificeringen is enorm en er komen er steeds meer bij; PCM beste koop, PC Home, SC Magazine, Inc 500, Deloitte Touche Fast 50, PC Magazine, PC User, PC World, PC Chip, etc. etc.